overlast van zilvervisjes

Zilvervisjes in huis? Zo kunt u zilvervisjes bestrijden!

Ziet u ‘s avonds of ’s ochtends, als u het licht aandoet in huis, weleens iets wegschieten op de muur? En treft u zo nu en dan een zilverachtig insect aan in een donkere hoek van de kamer? Dan is de kans groot dat u last heeft van zilvervisjes. Deze bijzondere insecten kunnen een ware plaag in huis zijn. In dit artikel vertellen we u daarom graag hoe zilvervisjes te herkennen en te bestrijden.

Hoe kunt u zilvervisjes herkennen?

De naam zegt u misschien niet direct iets, maar u heeft vast en zeker wel eens een zilvervisje, ook wel suikergast, gezien. Het vleugelloze insect is zo’n één centimeter groot en heeft zilverachtige schubben over zijn lijf. Opvallend zijn de twee voelsprieten op de kop en drie staartdraden aan hun achterlijf.

De beestjes zijn razendsnel en kruipen bij voorkeur in het donker over muren, plafonds en vloeren. Ze zijn gek op vochtige ruimtes en daarom zien we ze vaak in oude, tochtige woningen en nieuwbouwwoningen. Hier nestelen ze zich graag in warme en vochtige ruimtes, bij voorkeur in een donker hoekje op zolder, onder het behang of de vloer of achter de plinten en schilderijen.

Zijn zilvervisjes gevaarlijk?

Hoewel zilvervisjes in huis niet wenselijk zijn, zijn de insecten compleet ongevaarlijk. Ze kunnen niet bijten of prikken en ze zijn geen gevaar voor de gezondheid. De beestjes zijn ook zeker geen teken van slechte hygiëne in huis. Toch kan hun aanwezigheid als heel vervelend worden ervaren en schadelijk zijn voor uw persoonlijke bezittingen. Zilvervisjes vreten namelijk wel uw spullen aan.

Zilvervisjes bestrijden

Hoe komen zilvervisjes in huis?

Natuurlijk bent u benieuwd waar de zilvervisjes vandaan komen. Wellicht hoopt u zilvervisjes in huis te kunnen voorkomen door de oorzaak aan te pakken. Zilvervisjes zijn erg klein en kunnen door allerlei kieren kruipen. Zo verspreiden ze zich snel en door het hele huis. Vaak komen de beestjes het huis binnen via onze spullen. Ze voelen zich helemaal thuis is huizen met een hoge luchtvochtigheid. Het voorkomen van zilvervisjes in huis is erg lastig.

Zelf zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes houden van vochtige huizen en donkere hoekjes. Ze hebben daarentegen een hekel aan tocht en aan kou. Als u last heeft van zilvervisjes is het verstandig om de temperatuur in huis laag te houden en goed te ventileren. Het is echter wel erg lastig om zilvervisjes te bestrijden als er sprake is van een plaag in huis. Wij raden u dan zeker aan om professionele hulp in te schakelen.

Zilvervisjes professioneel bestrijden

Kunt u professionele hulp gebruiken bij de bestrijding van de zilvervisjes in huis? Dan staat zilvervisjes expert Rimdo voor u klaar! Wij weten als geen ander hoe zilvervisjes effectief te bestrijden in huis. Zo lossen wij de overlast snel en effectief voor u op!