Wespennest bestrijden

Wij helpen je graag met het bestrijden van wespennest
rimdo ongediertebestrijding wespen
Rimdo helpt je binnen 24 uur

Wespenbestrijding en Wespennest laten verwijderen

Een wespennest is te herkennen aan af- en aanvliegende wespen. Soms kunt u het nest zien hangen, maar vaak zit het verstopt onder dakpannen of op andere moeilijk te bereiken plaatsen. Ze laten hun nest niet zomaar bestrijden of verwijderen: ze zullen het met hand en tand verdedigen tegen alle mogelijke bedreigingen. Bestrijden van wespen, of een wespennest verwijderen, is vakmanschap. Zelf bestrijden kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Laat het bestrijden van een wespennest daarom altijd over aan een professional!

Wespen bestrijden; blijf bij wespen uit de buurt

Een steek is nooit prettig, maar het wordt levensgevaarlijk als u allergisch bent. Een wespenallergie is niet aangeboren; deze kan in de loop van uw leven ontstaan na een aantal steken. Zo kan het gebeuren dat u op latere leeftijd ineens ademhalingsproblemen krijgt als u gestoken bent door een wesp. Het is dan zaak om direct naar een ziekenhuis te gaan voor antihistamine. Ook als u niet allergisch bent, is het niet verstandig om zelf actie te ondernemen. Maar let op; het dicht stoppen van de toegangswegen heeft geen zin. Ze knagen namelijk eenvoudig een nieuw gat en kunnen zo weer naar binnendringen.

Een wespennest verwijderen; waar komt dit het meest voor?

Wespennesten verwijderen wij veelal bij een schoorsteen, dakkapel of in een spouwmuur. Buitenhuis zijn ook dakgoten, bomen en tuinhuizen een favoriete plek voor wespen om een warm en veilig nest te bouwen. Een wespennest verwijderen is ook nodig als deze zich in de grond bevindt. Bijvoorbeeld aan de voet van holle boom of in de losse aarde van een border. Andere locaties waar nesten van wespen het meest worden verwijderd zijn onder andere:

Binnen

  • Rookkanaal van de schoorsteen
  • Spouwmuren
  • Zolders
  • Dakkapellen

Buiten

  • Onder open aanbouwen zoals carports en veranda’s
  • In de dakgoot
  • In garages
  • of overkappingen
  • In de hooi- en stro opslag
  • Holle bomen en losse aarde


Een wespennest verwijderen vergt een goede voorbereiding. In veel gevallen is het niet verstandig om het nest zelf te verwijderen. Zeker niet wanneer het nest van redelijke omvang is, of als deze zich op een moeilijk bereikbare plaats bevindt. Schakel dus altijd de hulp van een professionele ongediertebestrijder in als u een wespennest wilt verwijderen.

Waaraan herkent u een beginnend wespennest?

Een wespennest in aanbouw is eenvoudig te herkennen. U ziet steeds meer activiteiten van rondvliegende wespen. Vaak gebeurt dit al in het begin van het lenteseizoen. Het is belangrijk om beginnende nesten zo snel mogelijk te lokaliseren voor het verjagen van wespen. Een wespennest verwijderen kan dan snel en adequaat gebeuren, voordat het nest groter wordt.

Volg de rondvliegende insecten. Kijk goed waar ze in kruipen, druk rondvliegen of bezig zijn. Beginnende nesten worden vaak gebouwd in de omgeving van de plaats waar de koningin overwintert. Dat kan binnenin de woning zijn, maar ook buitenshuis of in bijgebouwen.

Hoe groot kan een wespennest worden?

Een wespennest kan ontzettend groot worden. Zeker wanneer de dieren voldoende ruimte tot hun beschikking hebben en als het nest zich op een veilige plaats bevindt. De omvang van het nest en het aantal wespen, hangt ook af van de soort en de gezondheid van de kolonie. Des te gezonder de wesp, des te groter de kolonie én de groei van het wespennest.

Een wespennest verwijderen kan in het beginstadium. Het nest is dan nog niet volgroeid. Als een wespennest wel volgroeid is, kan deze een doorsnede bereiken van gemiddeld 35 cm. Dit is de omvang van een voetbal. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen op de regel. In een extreem groot nest kunnen zich duizenden wespen bevinden. Wees dus voorzichtig. Een groot wespennest verwijderen is zeer zeker een taak voor een ervaren ongediertebestrijder!

Wespennest bestrijden kosten & werkwijze

De kosten voor wespen bestrijden of een wespennest verwijderen kunnen variëren en zijn afhankelijk van de plek waar het nest zich bevindt. Al jarenlang hebben wij professionele ervaring op het gebied van wespenbestrijding en gebruiken we de meest moderne technieken. Wij hanteren verschillende methodes en passen deze aan op de betreffende situatie zoals locatie, weersomstandigheden, omgeving en grootte van de wespenplaag.

Op een door ons uitgevoerde wespenbestrijding geven wij het hele seizoen garantie!

Wespennest laten bestrijden door een ervaren wespenbestrijder

Loop geen onnodig risico en laat een wespennest ten alle tijden bestrijden door een ervaren wespenbestrijder. Zo vermijdt u gevaarlijke situaties en is tevens meer effectief. Een ervaren wespenbestrijder is namelijk in het bezit van materie die u niet zomaar in de winkel kunt kopen. Zo bestrijden wij wespen onder andere met wespenpoeder. Dit poeder spuiten wij in de ingangen van het nest, hier worden de wespen vervolgens suf van en bent u binnen enkele uren verlost van de wespenplaag.

Last van wespen? Vul dan direct onderstaand contactformulier in of bel 0172-508931!

Heb je ook last van een wespennest?

Kom direct in contact en samen lossen we het op.

Behaalde certificaten en de brancheorganisatie
KPMB Rattenbeheersing
Logo KPMB
Logo vca rimdo
Logo platform plaagdierbeheersing nederland rimdo
Logo evm rimdo
× Hoe kan ik je helpen?