1 muis of meerdere

1 muis in huis of meerdere? Zo komt u erachter!

Heeft u het vermoeden dat muizen zich verschuilen in uw huis? Dit is een erg nare gedachte en wilt u natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben! Muizen zijn echte nachtwezens en zal u dus minder snel opmerken. Wij van Rimdo plaagdierbeheersing geven u een aantal tips om te achterhalen of u wel of geen muizen in huis heeft ronddwalen.

Een muizenplaag opmerken

Muizen houden zich overdag over het algemeen erg stil waardoor het vaak een aantal weken kan duren voordat u überhaupt merkt dat er muizen in uw woning verstopt zitten. In de nacht verlaten de muizen hun schuilplaats. Ze gaan op zoek naar voedsel. Muizen zorgen voor ontzettend veel overlast en daarnaast is het erg onhygiënisch om deze beestjes in huis te hebben.

Heeft u 1 muis in huis of meerdere?

Vaak komen muizen niet alleen en de kans dat er meerdere muizen aanwezig zijn in uw woning, is daarom ook heel erg groot. Er zijn een aantal signalen die kunnen duiden op muizen in uw woning.

  • U vindt muizenkeutels;
  • U heeft last van knaagschade;
  • U hoort in de nacht krassende geluiden;
  • Er is een sterke geur aanwezig in de woning;
  • Er zijn poot- en staartafdrukken zichtbaar in bijvoorbeeld stof;

Muizenkeutels van een muizenplaag herkennen

Dit is één van de meest voor de hand liggende kenmerken als het gaat om een muizenplaag. Een enkele muis legt namelijk al zo’n 50 tot 80 muizenkeutels per dag. Deze zult u niet op een enkele plek terugvinden maar door uw hele huis. De keutels hebben een grootte van 3 tot 8 mm en lijken op hagelslag. Daarnaast zijn muizenkeutels zacht en ze hebben een glans. Herkent u deze kenmerken? Dan kunt u uitgaan van een muizenplaag in uw woning.

Ruim de muizenketels altijd op maar zorg ervoor dat u ze niet met de handen aanraakt. Het best kunt u gebruik maken van schoonmaakhandschoenen en gooi deze na gebruik direct weg. Was uw handen goed na het opruimen van de muizenkeutels. Controleer het gebied dagelijks waar u eerder muizenkeutels heeft aangetroffen. Als de muizenplaag zich nog in uw woning bevindt, zult u de muizenkeutels op dezelfde plek terugvinden. Het gaat dan voornamelijk om plaatsen waar voedsel te vinden is. Bijvoorbeeld in of op uw keukenkastjes en langs de muren.

meerdere muizen in huis

Muizenplagen laten knaagschade achter

Naast de muizenkeutels kunt u ook last hebben van knaagschade. Knaagschade is één van de belangrijkste punten die opvallen wanneer u last heeft van een muizenplaag in huis. Muizentanden blijven altijd groeien waardoor het noodzakelijk is voor de muis om deze kort en scherp te houden. Hierdoor blijven ze aan van alles knagen. Muizen knagen voornamelijk aan plastic, plinten en meubels. Vergeet de elektrische kabels niet te checken. Hier zetten de muizen ook regelmatig hun tanden in. Het laatste geval is erg gevaarlijk. Door de schade aan de elektrische kabels kunnen uw apparaten beschadigen en in het ergste geval zelfs brand veroorzaken. Dit is een erg kwalijke zaak en moet zo snel mogelijk worden opgelost!

Meer kenmerken dat u last heeft van een muizenplaag

Mocht u plekken hebben waar veel stof ligt, dan zult u afdrukken van de staart en de pootjes tegenkomen. Daarnaast is er een erg sterke onaangename geur in uw woning aanwezig en zult u s ’nachts last hebben van vervelende krassende geluiden.

Muizenplaag zelf bestrijden

Bij overlast van muizen kunt u proberen om zelf de muizen te bestrijden. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van lokdoosjes, speciaal muizengif of muizenvallen. Echter wijst het in de praktijk uit dat dit niet de meest effectieve oplossingen zijn. Bij meerdere of heftige muizenplagen is hier vaak geen beginnen aan. Wij raden dan ook altijd aan om dit aan een professionele muizenbestrijder over te laten. Wij helpen u dan ook graag verder!

Muizenplaag bestrijden door één van onze ervaren muizenbestrijders

Bij Rimdo zijn we gespecialiseerd in het bestrijden van muizen en zijn we bekend met talloze technieken die toegepast kunnen worden. Wij helpen al zo’n 25 jaar mensen die last hebben van vervelende muizenplagen in woningen en werken onder andere met lokdoosjes en muizenvallen, maar ook effectieve weringsmaatregelingen die juist voorkomen dat muizen binnenkomen. We passen de meest efficiënte aanpak toe en lossen dit probleem zo snel mogelijk voor u op!

We inspecteren de situatie, geven advies en maken we korte metten met de muizenplaag. Wilt u graag geholpen worden? Neem dan contact met ons op!