Vogelwering

Wij helpen je graag met het verjagen van vogels
Vogelwering voor het verjagen van vogels
Rimdo helpt je binnen 24 uur

Vogelwering: overlast van vogels voorkomen

Professionele vogelwering is belangrijk wanneer er sprake is van vogeloverlast. Bijvoorbeeld door meeuwen, kauwen, mussen of duiven. Deze overlast kan ontstaan rondom een woning, maar ook op bedrijventerreinen. De dieren zijn vaak lastig te verjagen of te bestrijden. Ze veroorzaken geluidsoverlast en vervuiling. Van gebouwen en gevels, ramen en daken. Vogels zijn ook ziekteverspreiders en professionele vogelwering is daarom van groot belang!   

Waarom is professionele vogelwering belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom professionele vogelwering noodzakelijk is als er sprake is van overlast. In de eerste plaats omdat de uitwerpselen van vogels flinke schade kunnen toebrengen aan onder andere voegwerk, gevels, hout- en metselwerk.

Door de uitwerpselen kan er ook stankoverlast ontstaan. Van vogelpoep, maar ook van nesten en achtergebleven kadavers. Als de populatie zich op een dak bevindt, kan er ook sprake zijn van waterschade door verstopte dakgoten. Bijvoorbeeld door uitwerpselen, veren en nestmateriaal. Dit vuil is tevens een uitstekende voedselbron voor schimmelsoorten.

Professionele vogelwering moet ook worden overwogen om de leefomgeving gezond te houden bij vogeloverlast. Vogelpoep trekt ander ongedierte aan welke ziektes kunnen verspreiden. Ook vogels zelf zijn ziekteverwekkers, zoals Listeria en E-Coli. 

Effectieve vogelwering door Rimdo

Rimdo is uw specialist in professionele en effectieve vogelwering. Afhankelijk van de mate van vogeloverlast en locatie, maken wij gebruik van verschillende vogelweringstechnieken. Wij zijn een gecertificeerd installateur van Flock Off Benelux. Deze systemen verstoren het interne navigatiesysteem van vogels door gebruik te maken van magnetisme. Naast Flock Off systemen gebruikt Rimdo ook andere weringsmethoden. Zoals Birdwire en laser.

Zelf overlast van vogels voorkomen: 3 tips

1. Pas op met vogelvoer en vetbollen

Niet alleen koolmezen en roodborstjes zijn dol op vetbollen of pindaslingers, ook vogels zoals duiven en kauwen komen hierop af. Voer in de winter met mate. Laat achtergelaten of gevallen voer niet liggen en zorg ervoor dat de omgeving zo schoon mogelijk blijft.

2. Oude duivennesten verwijderen

Als er duiven nestelen rondom uw woning of bedrijfspand, is het belangrijk om de nesten te verwijderen zodra de jongen zijn uitgevlogen. U mag alleen de oude nesten van stadsduiven verwijderen. Het weghalen van nesten van andere vogelsoorten is wettelijk verboden.

3. Duivenpinnen of schriklint plaatsen

Heeft u een dakrand of gevel die dienst doet als verzamelplaats voor kauwen, meeuwen of duiven? Dan kunt u ook overwegen om duivenpinnen te plaatsen. Door deze pinnen is er geen landings- of zitplaats voor de vogels waardoor de locatie onaantrekkelijk wordt.

Kosten van professionele vogelwering

Wilt u vogeloverlast effectief aanpakken? Dan is Rimdo uw specialist in vogelwering! Neem vrijblijvend contact met ons op via 0172-508931 voor meer informatie over het bestrijden en weren van vogels. Natuurlijk kunt u ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen via onderstaande knop.

Ervaart u last van vogels?

Neem direct contact op, samen lossen we dit op!

Behaalde certificaten en de brancheorganisatie
Logo evm rimdo
KPMB IPM Knaagdierbeheersing
KPMB IPM Plaagdiermanagement
Logo vca rimdo
Logo platform plaagdierbeheersing nederland rimdo