bedwantsen laten bestrijden

Hoe krijg je bedwantsen? Alles over bedwantsen bestrijden!

Bedwantsen zijn moeilijk te herkennen. Maar wanneer u ze niet ziet, wil dit niet zeggen dat ze er niet zijn. De bedwants zit voornamelijk verstopt in kleine kiertjes en scheuren. Er is één reden waarom ze hun schuilplaats verlaten en dat is om voedsel (bloed) te vinden. Beten van deze nare beestjes is de nummer één reden hoe mensen erachter komen dat ze last hebben van bedwantsen. Maar hoe herkent u ze, hoe komt u eraan en hoe komt u er weer vanaf?

Hoe krijg je bedwantsen?

De term ‘bedwantsen’ horen we als ongediertebestrijder vaak voorbijkomen maar hoe komt dit? De grootste reden hiervan is dat het vliegverkeer blijft toenemen. We gaan met z’n allen steeds vaker op vakantie. Heerlijk zo’n weekje ontspannen in het buitenland. We verblijven zorgeloos in een hotel en genieten van de rust. Maar bedwantsen kruipen maar al te graag uw koffer in, vooral als er vuile was in uw koffer zit. Zo worden de beestjes meegenomen naar huis en ervaart u daar helaas de lasten.

Hoe kunt u bedwantsen herkennen?

Bedwantsen worden voornamelijk aangetroffen in de slaapkamer en ze zijn, zoals eerder aangegeven, lastig op te sporen als u niet weet waar u op moet letten. Overdag verbergen ze zich op allerlei plekjes en in de nacht worden ze actief. Een bedwants komt af op lichaamswarmte en op kooldioxide in onze adem. Hieronder volgen een aantal signalen die duiden op bedwantsen in uw slaapkamer.

Signaal 1: Levende bedwantsen herkennen

Bedwantsen zijn kleine insecten en zo’n 5 mm lang. De bedwants is, voordat hij gevoed is, lichtbruin van kleur en hebben een ovale vorm. Naarmate de bedwants meer voedsel (bloed) tot zich neemt, wordt ze ronder en donkerder. Bij een grote bedwantsenplaag kunt u ze zien lopen. Hun favoriete verstopplekjes zijn:

 • Tussen de lattenbodem van het bed;
 • Achter het hoofdbord;
 • In de naden van het matras;
 • En zelfs in nachtkastjes.

Signaal 2: Donkere mini bloedvlekjes op uw beddengoed en lakens

Ziet u kleine rode bloedvlekjes op uw lakens of beddengoed? Dan kan het zijn dat u last heeft van bedwantsen. De vlekjes zijn geen bloed maar uitwerpselen van het beestje. Deze uitwerpselen hebben een grootte van 0.5 tot 1 millimeter.

Bedwantsen verjagen voor expert

Signaal 3: Bedwantsen laten vervelling achter

Een bedwants vervelt maar liefst vijf keer tot ze volwassen zijn. Deze huidjes zijn veelal te vinden in de buurt van het nest. De kleur van de vervelingshuidjes zijn licht en hebben dezelfde vorm als de bedwants zelf: rond of ovaal.

Signaal 4: Kleine eitjes van de bedwants

Hoewel ze absoluut niet direct opvallen als u niet weet dat u last heeft van bedwantsen, zijn ze wel te herkennen. Het zijn kleine eitjes met een melkachtige kleur. Daarnaast zijn ze doorzichtig en erg smal. Ook de eitjes vindt u vaak bij de eerdergenoemde plaatsen.

Signaal 5: Een zoete misselijkmakende geur

Mocht u last hebben van een grote bedwantsenplaag, zal u dit absoluut met uw neus gaan opmerken. Ze verspreiden namelijk een heftige geur waar u zelfs misselijk van kan worden. Bedwantsen hebben geurklieren. Hieruit produceren ze afscheiding die lijkt op een soort olie. Dit doen de beestjes om vijanden op afstand te houden maar ook hun voorplanting te stimuleren.

Andere plaatsen waar bedwantsen zich verstoppen

Over het algemeen vindt u bedwantsen in de slaapkamer maar ook kunnen ze zich op andere plekken binnen uw huis vestigen. De meest voorkomende plaatsen sommen we voor u op:

 • In elektrische apparaten zoals bijvoorbeeld een laptop of babyfoon;
 • In kasten. Vooral als hier lakens en beddengoed zijn opgeborgen;
 • In gebarsten en kapot pleisterwerk;
 • In en onder tapijten;
 • Onder vloerplinten;
 • In stopcontacten;
 • En in verlichting.

Zelf bedwantsen bestrijden?

Het zelf bestrijden van bedwantsen is haast onmogelijk omdat u vaak te laat merkt dat ze er zijn. Wanneer u erachter komt, zijn ze vaak al met te veel. Een ervaren bedwantsprofessional zoals Rimdo komt dan zeker te pas! Ook als u slechts denkt dat u bedwantsen heeft, is het verstandig om contact met ons op te nemen. Want voorkomen, is beter dan genezen!

Bedwantsen bestrijden: laat het doen door een professional!

Onze experts zijn getraind in het verdelgen van bedwantsen. Wacht niet te lang met bestrijden want bedwantsen planten zich razendsnel voort waardoor het probleem snel uit de hand kan lopen. Er is niets vervelender dan onder de beten te zitten en het ongemak van deze vieze beestjes te ervaren. Wij lossen uw bedwantsprobleem razendsnel op!