mollen zelf verjagen doe je zo

Mollen verjagen: zo doet u dat!

Mollen verjagen kan een tijdrovende en soms frustrerende klus zijn. Zeker als de methode die u gebruikt niet effectief genoeg is. Toch is het belangrijk om mollen zo snel mogelijk te verwijderen uit de tuin of het gazon. Een zorgvuldig aangelegde border of grasmat ziet u liever niet veranderen in een maanlandschap. Zelf mollen verjagen? Zo doet u dat!

3 tips! Mollen effectief verjagen rondom het huis

Mollen graven in de border, onder het terras, in het gazon of in het weiland. Overal ziet u hopen grond opdoemen. Mollen kunnen uw dure tuinontwerp zelfs binnen 24 uur ruïneren. U wilt ze dan ook het liefst zo snel en effectief mogelijk verjagen. Dat kan met deze 3 tips.

1. Mollenklemmen gebruiken

Mollen kunt u uit de tuin verjagen middels een mollenklem. Dit is toegestaan, ondanks het feit dat de mol op de lijst met bedreigde diersoorten staat. Door de schade die deze gravers aanrichten, heeft de Flora en Faunawet een uitzondering gemaakt. Mollen kunt u dus verdrijven met klemmen. Deze mollenklemmen plaats u in de graafgang van het diertje.

Dit wordt ook wel een rit genoemd. Zorg voor goed functionerende klemmen. Deze zorgen voor een zo pijnloos mogelijke dood waardoor dierenleed wordt bespaart. Heeft u andere huisdieren of kinderen die zich vaak in de tuin begeven? Dek de klemmen dan af met een emmertje. U kunt ook een paaltje naast de klem plaatsen om de plek aan te geven.

mollen bestrijden met een mollenklem

2. Carbid in de graafgang plaatsen

Carbid kan in de graafgang van de mol worden geplaatst en worden overgoten met water. Daardoor ontstaat er een reactie die ethyn gas produceert. Dit is niet dodelijk voor de mol, maar het dier zal wel uit zijn omgeving willen verdwijnen. Het geeft namelijk een vieze geur af.

3. Mollen verjagen met geuren

Mollen kunt u ook verdrijven met geuren. Hoewel deze zoogdieren blind zijn, hebben ze een uitstekend reukvermogen. Er zijn geurcapsules te koop die u in de graafgang steekt. De capsules bevatten een sterke geur die een mol op afstand houdt, maar niet schadelijk is voor de bodem. U kunt ook gepelde knoflooktenen in de rit steken. Ook dit geeft een sterke geur af die mollen liever uit de weg gaan en daardoor een ander territorium gaan zoeken.

Mollen professioneel laten verjagen?

Is de mollenplaag te groot of zijn de bovenstaande tips voor het verjagen van mollen niet effectief genoeg? Rimdo is uw specialist in professionele plaagdierbestrijding. Wij stemmen de bestrijding van mollen af op de overlast en de omgeving. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, of vraag een offerte aan voor mollenbestrijding aan huis.