Muggen bestrijden

Wat te doen tegen muggen?

Heeft u in de zomer ook zo vaak last van muggen in de slaapkamer die u ‘s nachts wakker houden? En zit u regelmatig onder de muggenbulten? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar handige tips om muggen op afstand te houden. In dit artikel geven wij advies over wat te doen tegen muggen.

Muggen weghouden uit huis

Om muggenbeten en nachtelijke avonturen te voorkomen, is het belangrijk om muggen te weren uit het huis, de caravan, de tent of de vakantiewoning. Maar hoe kunt u muggen effectief weghouden? Met deze tips verkleint u de kans op muggen in huis.

Plaats horren voor deuren en ramen

De meeste muggen komen ons huis binnen via openstaande ramen en deuren. Nu wilt u natuurlijk in de zomer wel graag een raampje openzetten. Daarom is het verstandig om voor alle ramen en deuren een hor te plaatsen. Met een fijnmazige hor houdt u insecten tegen, maar geniet u wel van een frisse bries in huis.

Geen stilstaand water

Stilstaand water is als het ware een kraamkamer voor muggen. In plasjes en sloten met stilstaand water leggen muggen namelijk hun eitjes. Maar elk stilstaand watertje voldoet, dus ook het emmertje water in de tuin, de verstopte dakgoot en het kinderbadje dat nog niet is leeggegooid. Zorg er dus voor dat u altijd alle emmertjes, bakjes en badjes leeggooit aan het eind van de dag om een invasie aan muggen te voorkomen.

Gebruik een klamboe

Om overlast van muggen te voorkomen tijdens de slaap is het verstandig om, vooral in de zomer, onder een klamboe te slapen. Zo voorkomt u dat u wordt geprikt door de muggen in de buurt. Op vakantie is een klamboe helemaal ideaal in de caravan of tent.

Gebruik een muggenstekker

Een muggenstekker in het stopcontact kan ook soelaas bieden. Deze stekker verspreidt namelijk een ultrasoon geluid waar muggen niet tegen kunnen. Zo blijven ze zeker uit de buurt. Bovendien is zo’n stekker eenvoudig overal mee naartoe te nemen.

Wat te doen tegen nuggen

Muggen bestrijden

Als u al muggen in huis hebt, zullen bovenstaande tips helaas niet veel meer uithalen. Het is dan noodzakelijk om de muggen zo snel mogelijk te bestrijden met één van onderstaande oplossingen.

Installeer een insectenlamp

Het is een wijdverspreide mythe dat muggen worden aangetrokken door fel licht. Muggen worden echter wel aangetrokken door insectenlampen. Het licht van deze uv-lampen trekt de mug aan en eenmaal bij de lamp wordt het beestje onschadelijk gemaakt door elektrische hoogspanning. De lamp is niet schadelijk voor mensen, maar wel voor allerlei soorten vervelende beestjes.

Anti-muggen spray

Wilt u de overlast van muggen echt grondig aanpakken? Dan kunt u ook kiezen voor een anti-muggen spray. Deze spray bevat een giftige stof waar muggen, en vaak ook andere beestjes, niet tegen kunnen. Spray de anti-muggen spray in de ruimte en laat dit even zijn werk doen. Lucht daarna de ruimte goed door om zelf geen hinder te ondervinden van de spray.

Professionele bestrijding

Vindt u het lastig om de muggen zelf te bestrijden? Dan kunt u ook kiezen voor professionele bestrijding door Rimdo. U kunt ons als een muggen expert inhuren om de situatie te beoordelen, de bron van de muggenplaag te lokaliseren en de muggen te bestrijden. Zo bent u snel en effectief van de overlast af!