muizenkeutels herkennen

Hoe muizenkeutels herkennen en muizen verjagen?

Denkt u last te hebben van muizen en vindt u keutels in huis? Dan is dat een vervelende zaak! Er zijn diverse kenmerken die erop duiden dat u last heeft van een muizenplaag, waaronder muizenkeutels. Maar hoe kunt u deze muizenkeutels herkennen? Het antwoord geven we hieronder!

De kenmerken van de muizenkeutels

Mocht u denken dat u muizenkeutels in huis heeft, is dit het eerste teken dat duidt op een muizenplaag. Hieronder sommen we een aantal herkenbare punten op als het gaat om muizenkeutels herkennen:

  • Iedere muis produceert zo’n 50 tot 80 keutels per dag;
  • De keutels zijn te vinden op diverse plekken in huis;
  • De grootte van de keutels zijn 3 tot 8 millimeter;
  • De keutels lijken op een grote hagelslag;
  • Verse keutels zijn zacht en hebben een glans;

Hoe meer keutels u vindt, hoe groter de kans dat er een muizenplaag in uw huis aanwezig is. Het herkennen van muizenkeutels wordt makkelijker dankzij bovenstaande punten.

Herkent u muizenkeutels? Ruim ze op!

Na het vinden van muizenkeutels, dient u deze zo snel mogelijk op te ruimen. Muizenkeutels zijn namelijk uiterst onhygiënisch. We adviseren daarom om muizenkeutels op te ruimen met schoonmaakhandschoenen. Gooi na gebruik de handschoenen direct weg. Maak vervolgens de plaats waar de keutels lagen grondig schoon. De muizenkeutels zult u voornamelijk tegenkomen op plekken in huis waar veel leven is. Denk hierbij aan keukenkastjes of langs muren.

Muizen verjagen: hoe doet u dat?

Zorg ervoor dat de muizen zich ongewenst voelen. Zodra de muis en z’n familie een warm, beschut plaatsje hebben, zitten ze daar voorlopig prima en zullen ze niet snel vertrekken. U kunt ze zelf proberen te verjagen. Zo zijn er een aantal manieren om muizen te verjagen. Of deze manieren echt helpen? Dat vertellen wij u er gelijk bij 😉

Muizen verjagen met een ui; fabel of feit?

Wellicht heeft u al weleens gelezen dat u een muis kunt verjagen met een ui. Maar is dat echt zo? Het antwoord is kort. Nee, dit is geen effectieve oplossing. Tenzij u een huis wilt dat naar ui ruikt? Muizen houden inderdaad niet van een ui-geur maar dan moet deze geur wel heel sterk aanwezig zijn in de gehele woning. Een nog grotere kans is dat de muis gewoon met een boog om de ui heen tippelt.
muizen bestrijden

Muizen verjagen met een theezakje; fabel of feit?

Het verjagen van muizen met een theezakje; dit klinkt simpel en aantrekkelijk, net zoals de uien-methode. Bij deze methode is er in elk geval geen sterke geur aanwezig maar de theezakjes zullen snel uitdrogen waardoor u deze moet blijven vervangen. Overal theezakjes in uw woning is ook geen ideale oplossing. Zou u met theezakjes echt van een muizenplaag afkomen? Wij zeggen je van niet!

Verjaag muizen met een kat

Heeft u geen kat? Dan is het hebben van muizen wellicht een reden om er één aan te schaffen. Dat katten en muizen niet dol op elkaar zijn, is bekend. We spreken niet voor niets over een ‘kat en muis spel’. De ene kat is de andere ook niet. Je hebt verschillende katten met diverse instincten. Zo kunt u katten in drie groepen verdelen:

  1. Deze kat heeft een sterk jagersinstinct en gaat actief op jacht naar muizen;
  2. Deze kat vindt het vooral leuk om met de muis te spelen maar zal deze niet verjagen of opeten;
  3. Sommige katten zijn helemaal niet geïnteresseerd in muizen.

Ons advies? Schaf alleen een kat aan als u hiervan daadwerkelijk gezelschap wilt!

Oplossing voor het verjagen van muizen? Schakel een professional in!

De beste optie is om een muizenexpert in te schakelen. Eerder benoemde manieren zijn leuk maar niet effectief als het gaat om een grote muizenplaag. Wacht u te lang met het bestrijden van muizen? Dan zal de plaag snel groeien. Muizen planten zich razendsnel voort. Bij Rimdo hebben we al jarenlange ervaring als het gaat om het effectief bestrijden van muizen. Snel van uw muizenprobleem af? Neem dan contact met ons op!