vlooien in huis zelf bestrijden

Vlooien in huis? Pas deze 3 punten toe!

Vlooien in huis? De bestrijding van vlooien vergt een grondige aanpak! Niet alleen uw huisdieren moeten worden behandeld tegen vlooien, maar ook de woning zelf. Vlooien kunnen zich razendsnel vermenigvuldigen. Bij kamertemperatuur leggen ze tot wel 8 eitjes na elke voederbeurt! Dit kan oplopen tot enkele honderden eitjes per dag. Een snelle en adequate bestrijding is dus noodzakelijk om een omvangrijke plaag te voorkomen.

3 effectieve tips om zelf vlooien in huis te bestrijden

Er bestaan over het algemeen drie soorten vlooien. Honden en kattenvlooien, maar ook mensenvlooien. De eerste twee soorten komen het vaakst voor in huis. Dit ongedierte gebruikt zowel uw huisdieren als uzelf als ‘’gastheer’’ om te kunnen overleven. Alleen uw hond of kat behandelen tegen vlooien is niet voldoende om een vlooienplaag effectief te bestrijden. Met de onderstaande tips kunt u vlooien in huis bestrijden en in de toekomst voorkomen.

1. De oorzaak van de vlooienplaag vaststellen

Als u vlooien in huis heeft, dan zijn ze in de meeste gevallen afkomstig van uw huisdier. Maar, vlooien kunnen ook door andere dieren via uw kleding in uw huis terecht komen. In alle gevallen is het belangrijk om de bron van de plaag vast te stellen. Zo kunt u dit ongedierte effectiever bestrijden. De bron van de vlooienplaag kunt u achterhalen door uw dieren, maar ook uw woning te inspecteren. Ga op zoek naar zwarte of rode korreltjes. Dit zijn de uitwerpselen van de vlo. Veel vlooienpoep op één plaats verklapt vaak de bron.

vlooien zelf bestrijden

2. Huisdieren behandelen

Heeft u vlooienpoep aangetroffen in de vacht van uw huisdier? Dan is een vlooienbehandeling noodzakelijk. Heeft u meerdere huisdieren? Dan moeten ook zij behandeld worden. Dit kan met speciale tabletten of vlooienbanden, maar ook met poeder, pipetten of shampoo. Na de behandeling is het ook belangrijk om de manden en kleden van de dieren te reinigen. Deze kunt u het beste wassen op een hoge temperatuur. Na het wassen kunt u de mand of het kleed van uw huisdier inspuiten met anti-vlooienspray.

3. Was en reinig losse dekentjes, kussens en tapijten

Heeft u losse kleden, dekens of kussens in huis? Ook deze moeten gewassen worden op een temperatuur die hoger ligt dan 60 graden. Tapijten en vloerkleden moet u ook behandelen als u last heeft van vlooien in huis. Bijvoorbeeld met een stoomreiniger en een speciale anti-vlooienspray. Als u vlooien in huis heeft, dient u de woning tevens te stofzuigen. Sla daarbij geen ruimte over en besteed extra aandacht aan kieren, spleten en naden. Vergeet niet om de stofzuigerzak regelmatig te verwisselen.

Vlooien in huis laten bestrijden door Rimdo?

Heeft u na het toepassen van de bovenstaande tips nog steeds last van een vlooienplaag in huis? Dan is een professionele plaagdierbestrijding noodzakelijk. Neem vrijblijvend contact op met Rimdo via 0172-508931 voor meer informatie, of vraag direct een op maat gemaakte offerte aan.