vogels verjagen met vogelwering

Vogelwering: 5 methodes voor het weren van vogels

Vogelwering is belangrijk als er sprake is van overlast. Zoals geluidsoverlast, stankoverlast en schade aan gebouwen door toedoen van uitwerpselen of ander vuil. Betonwerk, stuc en houten kozijnen kunnen hierdoor flink beschadigen. Vogelwering kent verschillende methoden die kunnen worden ingezet om vogels effectief en vakkundig te weren.

Overlast van vogels herkennen en voorkomen

Overlast van vogels is op verschillende manieren te herkennen. Zo weet u wanneer u maatregelen moet nemen om een grotere plaag of overlast te voorkomen. Een signaal van vogeloverlast kan een volle of zelfs een verstopte/kapotte dakgoot zijn. Bijvoorbeeld door toedoen van vogeluitwerpselen, nestmateriaal of dode vogels. Ook is er sprake van een grote concentratie vogelpoep. Vaak net onder een gevel of een plaats waar de vogels samenkomen en rusten. Ook kunt u meer vogelgeluiden ervaren dan normaal.

lauwtjes verjagen met de beste vogelwering

5 vogelweringmethodes om overlast van vogels te voorkomen en bestrijden

1. Vogelpinnen

Vogels rusten graag uit op de rand van een dak, de dakgoot of kozijn. Het plaatsen van vogelpinnen kan overlast voorkomen. Hiermee wordt de rustplaats van de vogels geblokkeerd. Deze methode is vooral effectief tegen duiven, kraaien en kauwen.

2. Birdwire draadsysteem

Ook dit systeem kan worden ingezet als vogelwering. Deze methode is effectief om overlast van vogels, met name duiven, te voorkomen. Het netwerk van draden voorkomt dat de vogels kunnen landen. Bijvoorbeeld op een dak, een muur of een ander oppervlak. Het draadsysteem wordt aangebracht in verschillende hoogtes en is nauwelijks zichtbaar.

3. Bird Free Optical gel

Deze gel in schaaltjes kan worden geplaatst op de locaties waar de overlast van vogels het grootst is. Dat kan ook op schuine daken. De voorgevulde schaaltjes bevatten UV licht. Vogels en duiven associëren dit met vuur. De Bird Free Optical Gel bevat ook geurend voedsel wat door het reukvermogen van vogels als vies wordt ervaren. De schalen zijn niet gevoelig voor de invloeden van het weer. Ze kunnen dus het jaar rond worden gebruikt.

4.  Flock Off systeem

Flock Off is een effectieve vogelwering methode. Dit systeem verstoort het interne navigatiesysteem van vogels. Dat gebeurt door middel van een elektro magnetisch krachtveld. Dit veld weerhoudt vogels ervan om uw woning of pand te verkiezen als rustplaats. Overlast kan zo worden voorkomen. Flock Off verstoort andere netwerken niet. Dit systeem kan alleen worden geïnstalleerd door een gecertificeerd Flock Off installateur (en dat zijn wij!).

5. Groene laser

Vogeloverlast kan ook worden voorkomen met groene lasertechnologie. Dit is een diervriendelijke vogelwering. Vogels zullen de laser in verband brengen met een onveilige of gevaarlijke situatie. Daardoor worden favoriete rustplekken vermeden.

Overlast van vogels laten verhelpen door Rimdo

Ervaart u overlast van vogels? Dan is Rimdo uw specialist in vogelwering! Wij zijn tevens een gecertificeerd Flock Off installateur. Neem contact met ons via 0172-508931 op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.