mieren voorkomen of bestrijden

Wat te doen tegen mieren? 4 essentiële tips!

Wat te doen tegen mieren? Met deze 4 essentiële tips hoeft u niet langer last te hebben van dit kleine kruipende ongedierte. Zodra de dagen warmer worden, zijn mieren overal te vinden. In de woning, de keuken en zelfs de keukenkastjes, maar natuurlijk ook buiten op het terras. Maar wat helpt echt effectief tegen mieren en welke methode van mierenbestrijding werkt het best? Wij voorzien u graag van een aantal praktische tips!

4 doeltreffende tips bij last van mieren

Last van mieren wilt u natuurlijk het liefst voorkomen. Maar wat helpt tegen mieren en op welke manier kunt u mieren zo doeltreffend mogelijk bestrijden? Gelukkig zijn daar een aantal goede oplossingen voor. Zo blijft uw keuken en buitenterras vrij van ongedierte!

1. Etenswaren opruimen en verpakken

Mieren zijn dol op zoetigheid en etensrestjes. Zoals brood- of koekkruimels. Ook jam, suiker en limonadesiroop zijn een ware delicatesse voor mieren. Eet u vaak buiten op het terras? Mors dan geen kruimels op de grond. Dat geldt uiteraard ook in huis en in de keuken. Spoel limonadeglazen direct om en zorg ervoor dat het aanrecht altijd schoon en droog is.

2. De looproute van de mieren onderbreken

Het is u vast al eens opgevallen; mieren maken gebruik van één vaste looproute. Dat komt omdat ze een geurspoor voor elkaar achterlaten. Als u last van mieren heeft, is het belangrijk om de route te onderbreken. Dat kunt u doen door de looproute dagelijks te dweilen met warm water en een schoonmaakmiddel. Een tip die effectief helpt tegen mieren in huis.

Wat te doen tegen mieren

3. Aaltjes uitzetten op het terras en in de tuin

Heeft u last van mieren op het terras of in de tuin? Dan kunt u ook aaltjes uitzetten om de plaag te bestrijden. Mieren zijn het favoriete eten van aaltjes. Per dag kunnen ze er een aardig aantal verorberen. Aaltjes kunt u online bestellen of kopen bij een tuinwinkel.

4. Lokdozen tegen mieren in de keuken

In de keuken strooit u liever geen poeder of ander los gif om mieren te kunnen bestrijden. Maar wat te doen tegen mieren in de keukenkastjes of op het aanrechtblad? Met een veilige mierenlokdoos kunt u het aantal mieren dat uw keuken bezoekt flink uitdunnen. De gesloten doosjes zijn veilig voor kinderen en huisdieren. Ook komt het gif niet in aanraking met eten.

Professionele bestrijding bij een mierenplaag

Maar wat als bovenstaande methoden niet effectief genoeg zijn tegen mieren? In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een professionele mierenbestrijder. Een expert weet namelijk precies welke aanpak nodig is om uw terras of keuken vrij te maken van mieren. Wij van Rimdo helpen u dan ook graag verder met effectieve bestrijding tegen mieren. Neem contact met ons op en wij staan binnen no-time bij u op de stoep!