wespennest verwijderen doe je zo

Wespennest verwijderen: 3 tips!

Een wespennest verwijderen? Dan is voorzichtigheid geboden. Met deze 3 tips gaat u goed voorbereid te werk. Dat is belangrijk om vervelende of zelfs gevaarlijke situaties te voorkomen. Zelf een wespennest verwijderen is mogelijk als deze qua doorsnede niet groter is dan een golfbal. Maar, ook dan kan het nestje ontelbaar veel wespen bevatten.

3 tips om zelf een wespennest te verwijderen

Een wespennest verwijderen is een gevaarlijke klus die vraagt om een goede voorbereiding en inschatting. Een nest dat groter is dan een golfballetje laat u liever verwijderen door een professionele ongediertebestrijder. De omvang is vanaf de buitenzijde niet altijd goed in te schatten. Zeker niet als het nest zich in de kieren van een kozijn of spouwmuur bevindt. In elk geval is het belangrijk én noodzakelijk om de volgende tips in acht te nemen.

1. Bepaal de vliegopening, locatie en omvang van het nest

Een wespennest kan zich zowel in als rondom de woning bevinden. Nesten komen veel voor onder carports en dakgoten, maar ook in de kieren van een kozijn, spouwmuur of beluchtingsgaten. Probeer eerst de locatie van het nest en de vliegopening te achterhalen.

Gedurende de dag houdt u in de gaten op welke plek de meeste activiteit plaatsvindt. Vaak is dit de ingang van het wespennest. Als de doorsnede van het nest niet groter is dan een kleine bal, kunt u deze mogelijk zelf verwijderen. Is het nest groter of kunt u de gehele omvang niet goed zien? Laat deze taak dan over aan een professionele wespenbestrijder. Dat is ook het advies als het nest op een plaats hangt die niet of moeilijk bereikbaar is.

wespennest verwijderen

2. Beschermende kleding dragen

Draag beschermende kleding die het hele lichaam bedekt en dik genoeg is. Voorbeeld; het is voor een wesp eenvoudig om door de stof van een spijkerbroek heen te prikken. Draag een geschikt gezichtsmasker met gaas en vergeet niet om uw handen te bedekken.

3. Het juiste bestrijdingsmiddel en het tijdstip

Wespenpoeder is het meest effectieve bestrijdingsmiddel voor het verjagen van wespen en dus het verwijderen van een klein wespennest. Dit poeder bevat werkzame stoffen waar wespen niet tegen bestand zijn. Zoals onder andere Tetramethrin en Deltamethrin. Wespenpoeder dat geschikt is voor consumentenverkoop bevat een lager percentage van deze stoffen. Dit betekent dat het poeder minder effectief is en bij voorkeur alleen kan worden gebruikt voor kleine nesten.

Een wespennest bestrijden doet u in de avond als alle wespen zich hebben verzameld in het nest. Houd omstanders, kleine kinderen en andere dieren op een veilige afstand. Spuit het wespenpoeder direct in de vliegopening. Dit doet u bij voorkeur met een lans of spuitmond.

Wespennest professioneel laten verwijderen?

Zijn de bovenstaande tips niet effectief, is het wespennest groter of wilt u liever geen onnodig risico lopen? Laat het wespennest dan professioneel verwijderen door Rimdo. Neem vrijblijvend contact op met Rimdo via 0172-508931 voor meer informatie, of vraag direct een op maat gemaakte offerte aan.