Wespen bestrijden door expert

Wespen verjagen: wat te doen tegen wespen?

Wespen verjagen. Is dat wel zinvol of is er iets anders dat u kunt doen tegen wespen? Deze stekende insecten kunnen een lekkere lunch of een drankje op uw terras behoorlijk verpesten. Hoe kunt u wespen verjagen en wat kunt u doen tegen wespenoverlast?

Wat te doen tegen wespen en hoe kunt u ze verjagen?

In het begin van de zomer valt het eigenlijk nog wel mee met de overlast van wespen. Dat komt omdat er in deze periode nog voldoende voeding aanwezig is in het nest. Dit ongedierte leeft van de zoete substantie die wordt geproduceerd door wespenlarven.

Zodra deze jonge wespen uitvliegen wordt ook de voeding schaars. Daarom gaan ze op zoek naar andere voedselbronnen. Op uw bord of in uw koude glas zoete ranja. Wespen verjagen is effectief tot op zekere hoogte. Zeker als er zich in de buurt een nest bevindt.

In veel gevallen heeft u dan de hulp van een ongediertebestrijder nodig. Maar wat kunt uzelf doen tegen wespen en hoe houdt u ze zoveel mogelijk op afstand? Lees hieronder 3 praktische tips!

wespennest verwijderen door expert

Zo kunt u wespen veilig verjagen en op afstand houden

1. Wespen verjagen met knoflook en kruidnagelen

Dit is misschien niet de allerlekkerste geurcombinatie voor op het terras, maar dat vinden wespen ook. U kunt ze effectief verjagen door een schoteltje te plaatsen met daarop wat teentjes knoflook. Ook met kruidnagelen in een schijfje citroen kunt u ze op afstand houden.

2. Tafelventilator plaatsen

Wilt u deze zomer rustig buiten kunnen zitten zonder dat u last heeft van wespen? Dan kunt u ook een tafelventilator gebruiken om ze op veilige afstand te houden. Dit stekende ongedierte heeft namelijk een hekel aan wind. Dat geldt overigens ook voor vliegen!

3. Nep wespennest of wespenval ophangen

Wespen zijn zeer gesteld op hun territorium. Het ophangen van een nep wespennest kan daarom een effectieve manier zijn om ze te verjaren. Ze begeven zich namelijk niet graag in het “domein” van een andere wespenfamilie. Natuurlijk kunt u ook een wespenval ophangen met zoetstof. Ze kruipen erin, maar kunnen er vervolgens niet meer uit.

Wat kunt u écht effectief doen tegen overlast van wespen?

Blijft u overlast houden van wespen? Dan is de kans groot dat er zich in de buurt een nest bevindt. Probeer de locatie te achterhalen. Ze bevinden zich vaak in een holle ruimte. Zoals een ventilatierooster van de afzuigkap in de muur van uw woning, of zelfs in de spouw.

Wat te doen tegen een nest met wespen? Ga in elk geval niet zelf aan de slag. Het verwijderen van een wespennest is gevaarlijk en moet op de juiste manier gebeuren. Als je een nest hebt ontdekt en de wespen effectief wilt verjagen, schakel dan altijd de hulp in van een ongediertebestrijder. Zo kunt u rustig blijven genieten van een heerlijke, lange warme zomer!