verschil plaagdierbeheersing en ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding VS plaagdierbeheersing: wat is het verschil?

Heeft u overlast van plaagdieren of ongedierte? Dan kunt u kiezen voor ongediertebestrijding of plaagdierbeheersing. In eerste instantie lijkt beheersing of bestrijding hetzelfde, maar niets is minder waar. Er zijn wel degelijk verschillen tussen deze twee methoden. Ongediertebestrijding VS plaagdierbeheersing: wat is het verschil?

Wat is ongediertebestrijding?

Ongediertebestrijding gaat over het bestrijden van ongedierte. Zoals muizen, ratten, kakkerlakken, wespen en andere plaagdieren. De bestrijding kan zowel binnenshuis als buitenshuis plaatsvinden. Ongediertebestrijding richt zich vooral op het uitroeien of bestrijden van de aanwezige plaagdieren. Een duurzame bestrijdingsmethode is daarbij het uitgangspunt. In sommige gevallen vindt er ongediertebestrijding met gif plaats. Laat de bestrijding daarom altijd uitvoeren door een KPMB en IPM gecertificeerd bedrijf. Dat geldt voor het bestrijden van ratten en muizen, maar ook voor insecten, kakkerlakken en wantsen.

verschil plaagdierbeheersing en ongediertebestrijding

Wat is plaagdierbeheersing?

Plaagdierbeheersing richt zich bovenal op het beheersen en op den duur voorkomen van een plaag. Bijvoorbeeld in en rondom huizen, maar ook binnen bedrijfspanden en de omgeving daarvan. Plaagdierbeheersing vindt plaats aan de hand van een inspectie en een analyse.

Daarbij wordt ook de oorzaak van de plaagdieren overlast grondig onderzocht. Op deze manier kan er een doeltreffend plan van aanpak worden gemaakt. Afgestemd op de plaag en de omgeving. Plaagdierbeheersing bestaat dus naast bestrijding en preventie ook uit inspecties en adviezen. Bijvoorbeeld door middel van het in acht nemen van hygiëne maatregelen of het aanpassen van de omgeving of de desbetreffende ruimte.

Door de omgeving onaantrekkelijk te maken voor plaagdieren, is het makkelijker om ze te weren. Door plaagdieren te beheersen in plaats van alleen te bestrijden, kan een overlast worden voorkomen zonder of met minder gebruik van bestrijdingsmiddelen die belastend zijn voor mens & milieu. Deze milieuvriendelijke werkwijze wordt ook wel Integrated Pest Management of IPM genoemd. Het weren van plaagdieren is daarbij het uitgangspunt.

Ongediertebestrijding of beheersing door Rimdo

Ervaart u overlast door plaagdieren zoals wespen, ratten, muizen of vlooien? Wilt u zich daarbij niet alleen richten op de bestrijding maar ook op de preventie en wering van ongedierte? Rimdo staat voor u klaar. Wij zijn gespecialiseerd in ongediertebestrijding en maken gebruik van de Integrated Pest Management principes. Wij dragen zorg voor inspecties, een effectieve wering van plaagdieren en op maat gemaakte adviezen. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan voor plaagdierbeheersing. Heeft u overige vragen over ongediertebestrijding of beheersing door Rimdo? Wij beantwoorden uw vragen graag.