Kakkerlakken bestrijden

Kan een kakkerlak vliegen? Alles over kakkerlakken bestrijden!

Kan een kakkerlak vliegen? Dat is één van de meest gestelde vragen over kakkerlakken die onze ongediertespecialisten krijgen. We hopen allemaal van niet. U moet er niet aan denken dat een kakkerlak zo in uw haar vliegt en verstrikt raakt. We snappen dat u na het lezen van dit stukje al de rillingen krijgt, daarom geven wij in dit blog antwoord op uw vraag!

Dus, kan een kakkerlak vliegen?

Neemt u maar een diepe zucht en wees opgelucht. Een kakkerlak kan niet (echt) vliegen! Althans, ze zijn er vaak te lui voor en daarbij lopen ze veel sneller dan dat ze vliegen. Dit geldt in ieder geval voor de kakkerlakken die zich in ons land bevinden. Wat ze liever doen is zweven, dat is dan ook de reden dat kakkerlakken voorzien zijn van vier vleugels. Met twee van deze vleugels kunnen ze zichzelf laten zweven. De vleugels zijn glimmend en hebben een bruine, roodzwarte of zwarte kleur die zelfs wat slijmerig lijken.

De Amerikaanse kakkerlak kunt u soms vliegend tegenkomen. Wat zegt u nu?! Geen paniek. Hiervoor heeft de Amerikaanse kakkerlak een bepaalde temperatuur nodig. Denk dan aan warme fabrieken, een bakkerij of bijvoorbeeld in een tomatenkas. U zult ze dus niet in uw woning zien rondfladderen.

Hoe komt de kakkerlak dan van de ene naar de andere plek?

Kakkerlakken hebben drie paar poten en zijn behoorlijk snel. Ze leggen maar liefst één meter af in één seconde. Ze zouden eigenlijk geld op moeten halen met een marathon. Conclusie: deze insecten zijn bizar en trippelen/rennen een hoop meters af.

Kan ik kakkerlakken zelf bestrijden?

Dit raden wij ten zeerste af! Ze zijn niet alleen erg snel maar het is ook niet verstandig om de kakkerlak te bestrijden met blote handen. Komt u in contact met een kakkerlak of met de uitwerpselen van dit beest, dan is het mogelijk dat u een nare ziekte oploopt. Het is dan ook verstandig om dit door een ervaren kakkerlakken bestrijder op te laten lossen.

Kan een kakkerlak vliegen?

Een aantal tips om kakkerlakken te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom zijn er een aantal tips die er op voorhand voor kunnen zorgen dat de kakkerlak wegblijft en zich niet uitgenodigd voelt om bij u in de woning te verblijven.

Tip 1: Verwijder afval en voedsel zowel binnen als buiten

Zorg ervoor dat er geen afval binnen of in uw tuin rondzwerft. Kakkerlakken zijn gek op voedsel. Het is dan ook verstandig om al uw etenswaren goed op te bergen. Gebruik hiervoor voorraadbussen, bakken van blikken of hard plastic. Sluit deze goed af zodat een kakkerlak niet alsnog de mogelijkheid krijgt om hiervan te snoepen. Klaar met eten? Doe direct de afwas. Restjes op borden, pannen of bestek vinden ze namelijk heerlijk.

Tip 2: Zorg voor een droge omgeving

De meeste kakkerlakken, vooral de kakkerlakken in ons land, houden van warme en vochtige ruimtes. Draai de verwarming niet te hoog en ventileer extra goed door o.a. ramen en deuren open te zetten. Beperk de luchtvochtigheid in huis zoveel mogelijk. We snappen dat dit lastig is in een keuken of badkamer maar zeker niet onmogelijk!

Vervolgens nog 3 bonustips om kakkerlakken te voorkomen:

  1. Heeft u gaten en kieren in huis? Zorg er dan voor dat u deze goed dichtmaakt. Dit kan bijvoorbeeld met cement, gaas, staalwol of kit. Deze smerige beestjes kruipen overal doorheen. Zorg dat ze geen kans krijgen om binnen te dringen en check alle muren, vloeren en zelfs het dak.
  2. Berg niet alleen uw eigen voedsel goed op maar ook het voedsel van uw dieren. Kakkerlakken lusten alles; zelfs katten, honden, kippen en konijnenvoer.
  3. Poets de keuken regelmatig grondig en vergeet daarbij de afzuigkap niet. U wilt niet weten hoeveel kakkerlakken zich verstoppen in een vettige afzuigkap.

Laat kakkerlakken bestrijden door een professional

Zelf kakkerlakken bestrijden is absoluut niet rendabel. U weet namelijk niet waar de kakkerlakken hun eitjes hebben verstopt. Het bestrijden van de kakkerlak is één ding, zorgen dat er geen nakomelingen erachteraan komen is het tweede. Wij raden daarom aan om ons te bellen bij een kakkerlakprobleem. Het probleem kan zich namelijk snel uitbreiden tot een gehele familie. Familie is fijn maar deze laat u liever aan u voorbijgaan 😉

Met onze bestrijdingsmethode kunnen wij garanderen dat alle kakkerlakken plus eventuele nakomelingen, uit de weg worden geruimd want: al is de kakkerlak nog zo snel, Rimdo Plaagdierbeheersing pakt ze wel!

Hulp nodig? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!