digitale ongediertebestrijder

Dé digitale ongediertebestrijder; Trends & Ontwikkelingen ongedierte branche

Digitale ongediertebestrijding is één van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de ongedierte branche. Een digitale ongediertebestrijder voorkomt schade en overlast door plaagdieren op een effectieve en milieuvriendelijke manier. Waar vroeger vooral gebruik werd gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, is de trend nu veranderd.

Per 01-01-2023 is een bedrijf verplicht om gecertificeerd te zijn bij het gebruik van rodenticiden. Ook wanneer u in het bezit bent van een KBA licentie kunt u vanaf volgend jaar geen biociden meer kopen. Het gebruik daarvan is vanaf 2023 zelfs strafbaar. Reden te meer om na te denken over een digitale ongediertebestrijder in combinatie met Integrated Pest Management (IPM).

Wat is een digitale ongediertebestrijder?

Een digitale ongediertebestrijder monitort de aanwezigheid van plaagdieren op afstand via speciale systemen. Zo wordt er o.a. gebruik gemaakt van sensoren en camera’s die beweging detecteren. Ook worden er digitale vallen geplaatst. Deze staan in verbinding met het systeem en geven een signaal af bij veranderingen. Dit maakt een inspectie op locatie overbodig. Deze digitalisering werkt efficiënter en effectiever.

De voordelen van digitale ongediertebestrijding

Digitalisering en monitoring is één van de nieuwste ontwikkelingen binnen de wereld van ongediertebestrijding. De trend brengt een aantal aangename voordelen met zich mee.

1. Continu controle

De bewegingen, activiteiten en de aanwezigheid van plaagdieren wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week gemonitord. Dat betekent een continue controle en optimale bescherming.

2. Milieuvriendelijke ongediertebestrijding

Een digitale ongediertebestrijder is milieuvriendelijk. Dat in tegenstelling tot het gebruik van gifstoffen of andere chemische bestrijdingsmiddelen om plagen onder controle te houden.

3. Overal inzetbaar

Digitalisering voor ongediertebestrijding kan overal worden ingezet. Ook binnen kwetsbare omgevingen en binnen vrijwel alle industrieën en markten.

4. Geautomatiseerde dataverzameling en beheer

Een digitale ongediertebestrijder maakt het plannen van bezoeken voor het in kaart brengen van de gegevens overbodig. De data wordt geheel automatisch verzamelt via het systeem. Zo ontstaat er een efficiënt en doeltreffend beheer binnen de bestrijding van ongedierte. Het systeem kan op elk moment worden geraadpleegd, worden gewijzigd en geoptimaliseerd.

Op zoek naar een digitale ongediertebestrijder? Rimdo!

Rimdo is gespecialiseerd in het digitaal bestrijden van ongedierte. Bijvoorbeeld binnen grote winkelketens, warehouses en andere bedrijven die de aanwezigheid van plaagdieren efficiënt willen laten beheersen. Het gebruik van digitale vallen heeft als voordeel minder bezoeken en 24/7 monitoring.

Heeft u meer vragen over het fenomeen ‘’digitale ongediertebestrijder’’ of wenst u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!